Busz robbant Volgográdban

MTI/iho   ·   2013.10.21. 13:59

Öngyilkos merénylő volt a volgográdi buszrobbantó. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság előzetes adatai szerint Nadja Aszijanova, egy illegális fegyveres csoport tagja hajtotta vége a merényletet a roncsok között talált igazolvány alapján. Egy túlélő arról számolt be, hogy a robbanás azonnal bekövetkezett, amint a nő felszállt a buszra. Volgográdban háromnapos gyászt rendeltek el a hat halálos áldozat emlékére.

Korábban írtuk:

Hatan haltak meg és több mint húszan megsebesültek a volgográdi 29-es járaton helyi idő szerint délután két órakor. A rendőrség előzetes jelentése műszaki hibáról szólt, ám azóta az orosz Nemzeti terrorellenes Bizottság megerősítette a merénylet tényét. A pokolgép maradványait megtalálták az autóbusz roncsai között. A merénylet Volgográd Krasznoarmejszkij (Vörös Hadsereg) negyedében, Leszovaza megállóhely közelében történt.

Az előzetes rendőrségi vizsgálatok kizárták a merénylet lehetőségét. Az autóbusz robbanásakor négyen haltak meg, heten megsérültek – írja az Index.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek