Gázolt a Páva Intercity Rákosligetnél

iho/vasút   ·   2018.11.30. 16:16

A Nyíregyháza felől Budapest-Keleti pályaudvarra tartó, 652-1 számú Páva Intercity Rákosliget és Pécel között egy fény és félsorompóval felszerelt vasúti átjárónál halálra gázolt egy embert pénteken délután. A sorompó jól működött. A hatósági intézkedések ideje alatt a vonatok közlekedése mindkét vágányon szünetel. A baleset miatt a 80-as számú Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon jelentősen meghosszabbodik a menetidő.

Rákosligetnél embert gázolt Páva IC, a helyszínelés ideje alatt Rákos és Pécel között mindkét vágányt kizárták a forgalomból. A személyvonatok Pécel és Hatvan között járnak, az IC-ket Gödöllőről és Hatvanból fordítják vissza

A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához. A buszok Rákos és Pécel között szállítják az utasokat. Az elővárosi személyvonatok Pécel és Hatvan között járnak, az intercityket Gödöllőről, illetve Hatvanból fordítják vissza Miskolc felé. A vasúti bérleteket és utazási igazolványokat elfogadják a MÁV-HÉV H8-as gödöllői hév járatain, az M2-es metrón az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, valamint a péceli állomástól az Örs vezér teréig közlekedő BKK-buszjáraton.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.