Gipszben a színész-pilóta

iho/repülés   ·   2012.08.22. 11:29

Gerincfájdalmakkal szállították kórházba a hajdúszoboszlói repülőtérről a Csokonai Színház egyik színészét, aki vitorlázógéppel zuhant le mintegy 15 méteres magasságból, de a friss orvosi döntés szerint nem kell műteni – értesült a hajdú-bihari portál, a HAON.

Mint az iho/repülés is beszámolt róla, a Bakota Árpád vezette gép szombaton vontatás közben került rossz pozícióba. A balesetről Kovács Károly, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője akkor elmondta: egy motoros gép vontatta a vitorlázót, amikor egy erős légáram mindkét járművet megdobta. A könnyebb súlyú vitorlázó a motoros gép fölé került, miáltal az orra lesüllyedt. A pilóták érzékelve a veszélyt, „oldottak”, azaz elengedték a kötelet. A vitorlázógép vezetője próbálta vízszintesbe hozni a gépét, de az alacsony magasság miatt erre nem volt lehetősége, és a járművel a földnek csapódott.

(fotó: HAON)

Bakota később így mesélte el a történteket: még nem volt kellően messze a földtől, amikor egy légáram az őt húzó motoros gép fölé dobta. – A vészhelyzetet érzékelve mindketten eloldottuk a köteléket, s tettük, amit tenni kell: én az utolsó pillanatban kinyitottam a féklapot, hogy ne legyen nagyon erős a becsapódás. Közben végtelenül dühös voltam, hogy kárt okozok egy gépben, vége a hét végi repülésemnek, elrontom mások programját is – idézte fel a becsapódás előtti pillanatokat, amivel azt is elmondta, hogy nem volt halálfélelme. Visszagondolva sem riadt meg. – Ahogy kitavaszodik, folytatom a repülést – fogalmazott.

Friss hírek szerint a pilóta-színészt nem operálják meg, hanem gipszben gyógyulásra rendelik az orvosok, aki elmondása szerint mindig is vonzódott a repüléshez, gyermekkorában pilótának készült. Ha ez nem is valósulhatott meg, több mint tíz éve tölti szabad ideje egy részét vitorlázórepüléssel. És – mint mondta – ettől a baleset sem vette el a kedvét

Kapcsolódó hírek