Goldtimer'20: sok repülést szerető ember Budaörsön

Rudnay Krisztina   ·   2012.04.23. 18:00
cim

Tiszta volt az égbolt: tökéletes volt a repülőidő, néhány puha bárányfelhővel a budaörsi reptér fölött, a Goldtimer Alapítvány 20. születésnapján tartott vasárnapi nyílt naphoz. Szikrázó napsütés és piknikhangulat alakult ki a látogatók között, ami a rendezvényt egy nagy családi eseménnyé varázsolta.

A Li–2 repülőgép már délelőtt tíz órakor csillogva-villogva várta az első felszállását, amit további 12 követett, a fedélzetén a lelkes utasokkal, akik alig várták, hogy felkerülhessenek a világon a jelenleg egyetlen repülőképes Malév-festésű repülőgépre. A gép minden egyes kört telt házzal tett meg – és egész nap repült. Több száz látogatót tett boldoggá a délelőttől késő délutánig tartó „szolgálati” ideje alatt, olyan élményt nyújtva a repülés szerelmeseinek, amit valószínűleg soha nem felejtenek majd el.

A programokat tovább színesítette az 58 éves Po–2-es repülőgép, ami szintén egész nap szállította a felhők fölött szinte szabadon repülni vágyó érdeklődőket.

A Goldtimer szemefénye, a magyar oldtimer repülés vezérgépe, a Li–2-es: nézzék meg az évfordulós nyílt napon készült galériánkat! <br> (Sármási Zoltán és Várdai János fotói)

Az igazi retro hangulatot tovább emelte az a több tucat, szemet gyönyörködtető oldtimer autó és busz, amiket a reptér területén parkolva lehetett megcsodálni. Csillogó fényezéssel, tükörsimára polírozott felnikkel és hibátlan megjelenéssel készültek erre a napra az autók – méltán büszke – tulajdonosai. Az eseményre stílusosan egy Ikarus 31-es busz szállította az első látogatókat – amin néhányan még állva is képesek voltak utazni, csak hogy átéljék a múlt évszázad hangulatát.

A tökéletesen sikerült nap után a gépek szinte mosolyogva álltak be a parkolóhelyeikre, hogy kipihenjék magukat. A Goldtimer Alapítvány személyzete, Hajdú „Fedő” Károly és a pilóták is elégedettek lehettek az érdeklődéssel: ahogy az a képeken is látható, Budaörsön régen nem fordult meg ennyi repülésszerető ember egyszerre. Az önkéntes szerelők is, akik részt vettek a gépek felkészítésében, fáradtan, de büszkén végezték a repülések utáni kötelező ápolást, szemükben a szeretet csillogott, ahogy hozzáértek a féltett kincsekhez. Köszönjük ezt a felejthetetlen élményt a Goldtimer Alapítványnak és a Rákosmente Oldtimer Egyesületnek a szervezésért. Boldog szülinapot, és még sok-sok ilyen élménydús repülősnapot kívánunk, Goldtimer!

Kapcsolódó hírek