Gönyű: a Wuppermann megtelepedése

iho/hajózás   ·   2015.05.02. 15:06
gonyu0

Magyarország egyik legnagyobb idei beruházásának színtere a Győr–Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő. Itt építi ki a Wuppermann Hungary Kft. az új galvanizálóüzemét, miután a Linzben működő tűzihorganyzó telepet az ottani bérleti és szállítási szerződések lejárta miatt 2016-ban be kell zárnia.

Gönyű, a Wuppermann új birodalma

A Wuppermann-csoport mintegy százmillió eurót fektet be új, nyolcvanezer négyzetméteres gönyűi bázisán, ahol négy gyártó és logisztikai csarnok épül közúti, vasúti és vízi szállítást lehetővé tévő közlekedési kapcsolattal. A laposacél-üzletágban melegen hengerelt acélszalagból pácolással, tűzihorganyzással (értsd: a megfelelően megtisztított acélszerkezetet folyékony cinkbe, más néven horganyba mártják), hasítással és hideg utánhengerléssel méretre vágott, félkész termékeket előállító Wuppermann egy dán cég után a második beköltöző a kikötő területére. Ez lesz a vállalat 140 éves történetének legnagyobb beruházása – a fejlesztés révén, amelynek keretében a nyáron fektetik le a telephelyet kiszolgáló új vasúti síneket, a gönyűi galvanizálóüzem 2016 végétől termel majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek