Google Flights, az új légiutazás-tervező

iho   ·   2013.01.30. 09:00
goggleflight1cim

A Google Flights segítségével bárki kereshet különböző járatokat kiindulási és célállomás, illetve utazási időpont alapján – olvasható az SG.hu portálon. Megadható többek között, hogy hány közbenső leszállás, illetve átszállás legyen, mennyi ideig tartson az út, mennyibe kerüljön, miként az is, hogy melyik légitársaság repülőgépén szeretne utazni az illető.

A légi járatok kikeresése eddig nem volt igazán egyszerű, különösen akkor, ha valaki nagyon olcsón akarta megúszni az utazást. Az Opodo, az Expedia és más keresők ugyan átfogó adatbázisokat kínálnak, de a használatuknak vannak hátrányai is, például az, hogy a keresés nagyon időigényes.

Budapest már fent van a térképen, de csak odafelé

A Google egy új keresőfelületet készített. A projektet Lars Lehne mutatta be. „Teljesen új szűrési funkciókat vezettünk be, és a sebességen is dolgoztunk” – jelentette ki a menedzser, majd hozzátette: az információkat valós időben, a légitársaságok honlapjairól szerzik be. „Ezáltal csak olyan járatokat mutatunk meg, amelyek valóban a megadott áron érhetők el.”

A valós idejű kereső már a szűrő beállításakor működik. Mindegy, hogy a látogató milyen időpontot, árrést vagy közbenső leszállásokat ad meg, a rendszer folyamatosan változik az új információknak köszönhetően. A kereső az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már elérhető, Németországban az idén jelenhet meg. Magyarország vonatkozásában a megjelenített térképen Budapest mellett természetesen Debrecen is szerepel.

Az árak folyamatosan változnak, ahogy változik a társaságok árrése

A Google Flights létrehozásával Larry Page egyik nagy álma vált valóra. A vállalat vezérigazgatója nemrég azt nyilatkozta, hogy szeretné a teljes turisztikai ágazatot átalakítani, és nagyszerű lenne egy olyan rendszer, amely leveszi az emberek válláról az utazások megtervezésének a terhét. Pontosan tudná, hogy mit szeretünk, ismerné az időjárási adatokat, a jegy- és szállodai árakat, s ezeket a dolgokat ötvözné egymással. Nos, az első lépés ebbe az irányba már megtörtént – állapítja meg az SG.hu technikai-informatikai portál.

Kapcsolódó hírek