Griffineket vesz a Lotos Kolej

iho/vasút   ·   2016.01.04. 16:15
400px_newag_griffin

A Lotos Kolej gépei lesznek a Griffinek első sorozatgyártású példányai. Az 56,2 millió złoty értékű megrendelés lehetővé teszi további Griffinek vásárlását is – adja hírül a Railway Gazette.

A 2012-es Innotranson bemutatott Griffin első szériagyártású példányainak vásárlója a hazai Lotos Kolej vasúttársaság, a cég öt, Last Mile-verziójú gépet rendelt (fotó: Wikipedia)

Az International Railway Journal arról ír, hogy az E4DCU-DP gyári sorozatú, négytengelyes villamos gépek három kilovoltos egyenáramról tudnak majd üzemelni, névleges teljesítményük 5600 kilowatt, indító vonóerejük 310 kilonewton. A hetvennégy tonna tömegű járműveket ellátják „last mile”-rendszerrel is, vagyis egy háromszázötven kilowatt teljesítményű dízelegység is található majd a mozdonyokban, amelynek segítségével a villamosítatlan vágányokon önerőből is közlekedhetnek.

A Griffineket a vasúttársaság várhatóan 2017-ben veheti át, finanszírozásukat az ING Lease biztosítja, első ütemben hét évre, amely meghosszabbítható. A járművek karbantartása a Newag feladata lesz. A Lotos Kolej a járművek megrendelése előtt hónapokig tesztelt egy E4MSU verziójú Griffint. Az új mozdonyokkal a társaság még hatékonyabb szolgáltatást nyújthat, amely a jelenlegi és a jövőbeli ügyfeleknek is hasznos.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek