Ha Bekő Tóni vezeti a villamost

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.08.08. 11:15
Vili_kiskep

A prágai Metro napilap hasábján jelent meg az a fotó, amelyen szinte mindenkinek megakadt a szeme. Utasok egy csoportja a Staroměstská megálló közelében tolja az egyik Škoda 15T For City villamost. A fotó beküldőjének még pénzjutalmat is küldtek. Az eset tényleg megtörtént, kedden a városközpontban. A 9215-ös pályaszámú villamos a Staroměstská és a Národní divadlo megállók között állt meg éppen egy feszültségmentes ponton. A szakaszhatár hossza mindössze tíz centiméter, a villamos mégis beletrafált.

fotó: Metro.cz

A villamos vezetője azonnal tájékoztatta az utasokat a helyzetről, miszerint vagy megvárják a szervízkocsit, ami körülbelül fél órát vesz igénybe, vagy kiszállnak, s áttolják a villamost a tíz centis szakaszon. A sofőr nagyot nézett, mikor utasok egy csoportja azonnal kiszállt a járműből, s a villamos végéhez bandukolt, hogy megtolja a járművet. A Škoda 15T For City villamos tömege utasok nélkül 42 tonna, de ha menni kell, hát menni kell. Egy ilyen (vagy hasonló tömegű) jármű megmozdításához elvileg két ember is elegendő – megfelelő terepviszonyok mellett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek