Hát, én most nem nyitom ki, mindjárt itt a megálló!

Bánhidi Emese   ·   2014.04.16. 11:19

A BKV-figyelő oldalán megjelent olvasói levél szerint a BKK-s autóból kiszálló férfi legfőbb dolga ráadásul az volt, hogy fotózzon, és nem az, hogy bármit is segítsen.

„Ma (hétfőn – a szerk.) reggel 8:10 körül a 123-as buszon utazva egy barátommal arra lettünk figyelmesek, hogy az 52-es villamos Nagykőrösi úti megállója előtt körülbelül öt méterrel áll a villamos, és előtte, kissé alatta fekszik egy ember, akit éppen a villamosvezető elsősegélyben próbál részesíteni.

Előrementünk a buszvezetőhöz, hogy megkérjük: nyissa ki az ajtót, mert szeretnénk segíteni az ellátásban, hiszen mindketten mentőápolók vagyunk. Erre a következő válasz érkezett: »Hát, én most nem nyitom ki, mindjárt itt a megálló!« Igen, a megálló körülbelül 100 méterre volt a kárhelytől, nem baj, futva megközelítettük a helyszínt.

A helyszínen a villamosvezetőnek (aki addigra felrakott egy »kötést« a sérült fejére) elmondtuk, hogy kik vagyunk, hogy mentőápolók vagyunk, és segítenénk az ellátásban. Erre azt mondta: nem kell segíteni, köszöni szépen, ő ura a helyzetnek, már értesítették a mentőt, rendőrt.

A sérült állapota nem azt mutatta, hogy nem kell neki segítség, így elkezdtük vizsgálni, átvérzett sebét átkötni. Folyamatos megjegyzések közepette eljutottunk oda, hogy a villamosvezető kioktatott minket a sérültvizsgálatról. Azt hiszem, nem szorulunk rá erre, arra már sokkal inkább rászorultunk volna, hogy amíg mi vizsgáljuk a sérültet, addig ő stabilan megtartja a sérült fejét, a nyaki gerinc védelmében. De nem baj, megoldottuk.

Majd megjelent egy BKK-s autó szirénázva, amiből kiszállt egy ember, aki elkezdett fényképezni. Ezzel addig nem is volt baj, amíg nem zavarta az ellátást, hiszen állandóan útban volt. Ezúton is köszönjük a BKK alkalmazottainak, hogy akadályozták az ellátást, kioktattak, és majdhogynem lehordtak, hogy odamentünk segíteni egy sérülten.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek