Hétvégén metrótlanul

Kemsei Zoltán   ·   2015.02.27. 13:45
00kicsi

A tér felújítása a metró felszíni épületének átalakításával folytatódik. A külső, már megszokott legyezős tetejű épületen belül egy új, belső csarnokot húznak fel, ezért kell az utasforgalmat korlátozni február 27. és március 2. között. Kedd üzemkezdettől az utasok már az ideiglenes belső csarnokba érkeznek és onnan indulnak, az épület külső felújítása így megkezdődhet.

A négynapos terelés térképe<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: BKK)

Mit is kell elviselniük az erre közlekedőknek négy napon át? A Déli pályaudvartól a Széll Kálmán térig pótlóbuszok járnak, ezekre a 22-es buszcsalád végállomásán lehet felszállni. A 22-es buszokat a Déli pályaudvarhoz, a 155-ös és 156-os járatokat a Batthyány térre terelik. A bezárt metrópénztárak helyett az állomás lejáratával szemben éépült ideiglenes konténerpénztárban lehet jegyeket venni. A megváltozott menetrendről részletesen a BKK honlapján tájékozódhatunk.

Kisebbfajta tumultus a Krisztina körúton, összetorlódott villamosokkal, buszokkal<br>(a szerző felvételei)

A tér egyelőre jobban hasonlít elhagyatott harcmezőre, a vágányokat már mindenhol elbontották, munkagépek, kerítésekkel elválasztott munkaterületek között kell szlalomozniuk a gyalogosoknak. Ránézésre a 4-es, 6-os villamosok végállomásával haladnak a legjobban, itt már depózott burkolati elemeket is fel lehet fedezni.

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.