HÉV-pótlás a H9-esen Cinkota és Csömör között

iho/vasút   ·   2017.06.08. 11:29

A munkálatok ideje alatt a kerékpárok szállítására is alkalmas H9-es HÉV-pótló autóbusz Csömör H felé a Cinkota H–Állomás tér–Ostoros út–Szlovák út–Állás utca–Menyhért utca–Monoki utca–Bekecs utca–Timur utca–Csöbör utca–Major út–Hunyadi János utca–Béke tér–Szabadság út–Csömör H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

  • Cinkota H: a 174-es és a 175-ös és HÉV-pótló autóbusz végállomási megállóhelyén a P+R parkolóhelyen;
  • Árpádföld, Bekecs utca: a 31-es autóbusz és a 931-es éjszakai autóbusz megállóhelyén;
  • Szabadságtelep H: a 31-es autóbusz és a 931-es éjszakai autóbusz megállóhelyén;
  • Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
  • Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
  • Csömör H (leszállóhely): a Csömör-busz megállóhelyén.

Cinkota H felé Csömör H–HÉV Állomás utca–Szabadság út–Béke tér–Hunyadi János utca–Major út–Csöbör utca–Timur utca–Bekecs utca–Monoki utca–Menyhért utca–Állás utca–Szlovák út–Ostoros út–Állomás tér–Cinkota H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg a pótlóbusz:

  • Csömör H: a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén az állomás épülete előtt;
  • Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
  • Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
  • Szabadságtelep H: a HÉV-pótló-autóbusz kijelölt megállóhelyén;
  • Bekecs utca (Árpádföld H): a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén;
  • Cinkota H: a 174-es, 175-ös és HÉV-pótló autóbuszok újonnan létesült végállomási megállóhelyén a P+R parkolóhelyen.

Június 10-e, szombat és június 18-a, vasárnap között HÉV-pótló buszok közlekednek a H9-es HÉV Cinkota és Csömör közötti szakaszán (forrás: BKK)

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a hévről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszálló-jegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell, a nyomdai kivitelű, tömbben forgalmazott gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből. A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak. Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A kizárólag a csömöri megállóhelyek közötti utazások esetében tíz kilométeres HÉV-jegyek használhatók, míg az olyan utazások esetében, amelyeknek kiindulási vagy végállomása Csömör, Hunyadi János utca vagy Csömör, Béke tér, azok esetében ezen megállókat díjszabási szempontból Csömör H végállomásnak kell tekinteni. Mindazon HÉV bérletek, amelyek Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között érvényesek, a pótlóbusz bármely, Szabadságtelep H–Csömör H szakaszon található megállójában jogosítanak fel- és leszállásra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.