A hagyományosan május végén – Szent Nepomuk napján – megrendezett Hidak és Hídépítők napjának elmaradhatatlan része a hídépítő verseny, de idén is számos más program színesíti ezt a napot. Különleges hajók fedélzetére lehet felmenni, és sétát is lehet tenni a Lánchíd lánckamrájában.

A napot vízi felvonulás nyitja meg, evezősök, sárkányhajósok, kajak-kenusok, a Magyar Honvédség AM dunai hadihajója, a Katasztrófavédelem Szent Flórián Tűzoltó hajója, a Mahart PassNave Tersus hajója, KDVVIZIG kitűzőhajója és egyéb motoros hajók részvételével.

Déltől és délután hatig lesz tárlatvezetés a Lajta Monitorhajón, a Kossuth Múzeumhajón, látogatás a Lánchíd lánckamrájában, tésztahídépítés és -törés, kiállítások és kvízjáték Széchenyi István életéről.

Az eseményhez kapcsolódva a Hídépítők Egyesülete és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az V. Hidak és Hídépítők Napja keretében, a Lánchíd alapkőletételének 175., valamint Széchenyi Ödön nevezetes, 2000 kilométer hosszú hajóútjának 150. évfordulója alkalmából „Széchenyi a hídépítő” címmel emlékülést és „Széchenyi emlékek nyomában” címmel kiállítást is szervez.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!