Hídfelújítások országszerte

MTI/iho   ·   2014.05.28. 14:16

A társaság az MTI-vel azt közölte szerdán, hogy már zajlik a kivitelezés a győri Baross Gábor vasút feletti hídnál, valamint Somogy megyében a 76-os főúton Balatonszentgyörgynél, a vasút felett átvezető hídnál.

Május végén kezdődik a Bács-Kiskun megyei 51-es főúton Tassnál található Kiskunsági-főcsatorna-híd felújítása. A beruházás keretében rekonstruálják az 5-ös főúton a kecskeméti vasút feletti hidat.

Június elejével kezdődően átépítik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 37-es főúton a Hercegkúti-patak hídját, valamint már elkezdődött a 27-es főúton a szini Jósva-patak-híd teljes körű átépítése. Vas megyében szintén két helyszínen lesznek munkálatok: kiszélesítik, felújítják és növelik a teherbírását a 8-as főúton a rátóti Körmend-Szentgotthárd vasút feletti hídnak, valamint a 87-es főúton, Rumnál a Rába-híd újul meg teljesen, itt már elkezdték a kivitelezést is – tájékoztatott a közútkezelő. A kivitelezési munkák a tervek szerint 2014. november 15-éig valamennyi helyszínen befejeződnek. A közútkezelő felhívta a figyelmet, hogy a munkálatok ideje alatt az érintett területeken korlátozások lassíthatják a forgalmat.

A felújítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program (KOP) támogatásával valósul meg, amelyet az Európai Unió társfinanszírozott. A közútkezelő a KOP támogatásával 2013. év végén egy 34 milliárd forint értékű útfelújítási programot indított el, amelynek keretében több mint 520 kilométernyi útszakaszt újítanak fel.

A hivatal közlése szerint a gyorsforgalmi úthálózaton 13,5 milliárd, a kezelésükbe tartozó további közutakon pedig összesen 11,4 milliárd forint értékben valósíthatnak meg forgalombiztonságot célzó beruházásokat, amelyek várhatóan 2015-ben fejeződnek be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek