Higiénikus védelem már a Combinókon is

iho   ·   2019.06.14. 16:57

Évente átlagosan egymilliárd ember veszi igénybe a budapesti tömegközlekedést. Ha ez az egymilliárd utas csak háromszor érint meg valamilyen felületet utazása során, hárommilliárd érintésről beszélünk, az emberek kezén és ruháján lévő kórokozók számát pedig megbecsülni is nehéz. Ilyen környezetben a legnagyobb gondosság mellett is óriási kihívást jelent a BKV Zrt.-nek a higiénikus környezet megteremtése.

Hazai fejlesztésnek köszönhetően – a mozgólépcsők gumikorlátjai és a metrószerelvények után – immár a Combino villamosokon is megtalálható az a különleges felületvédelmi bevonat, ami igazi paradigmaváltást jelent a nem kívánt vírusok és baktériumok elleni harcban. A korábbiakban már sikerrel használt bevonat alkalmazásában a Resysten Hungary Kft. volt a BKV Zrt. partnere. A fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg, hatékonyságát SGS laboratóriumi eredmények is igazolták. Emellett a technológia számos hazai kórházban is sikeresen bizonyított a fertőzések visszaszorításában és a kézhigiénia elősegítésében. A természetbarát bevonatrendszer molekuláris szinten épül be a felületbe, ezáltal akár egy évig is hatékony védőréteget képez.

További információt a  www.bkv.hu/hu/sajtoszoba/higienia, illetve a www.resysten.hu/bkv oldalakon.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek