Budapest | Magyarország – Emelkedtek a közlekedés tarifái. A mai naptól a fővárosban a vonaljegy 320, a havi (avagy harminc napos, ízlés szerint) bérlet 9800, míg ennek diákoknak szóló változata 3850 forintba kerül. Egyedül a nyugdíjasok bérlete nem drágult, tőlük csak 3700 forintot kérnek. Emelkedtek a vasúti tarifák is, áltagosan tíz-tizenöt százalékkal. Az IC-pótjegyekért is többet kell fizetni: például a helyfoglalást és a komfortdíjat is magában foglaló változat húsz forinttal lett drágább, 540 forintot kérnek érte. A részletes díjszabás a MÁV-START Zrt. honlapján is megtekinthető.

Budapest | Magyarország – Megjelent a korábban már bemutatott Gigant-csomag. Az MSTS-hez készült járműveket az msts-v63futohaz.atw.hu címről tölthetjük le.

v63014

 

Frankfurt am Main | Németország – Béremelésért sztrájkoltak ma reggel fél öt és fél kilenc között több magánvasút dolgozói. A hesseni Hessenbahn GmbH, a HLB Basis AG és a vectus Verkehrsgesellschaft mbH mozdonyvezetői azt követelik, hogy a DB AG-nál dolgozó kollégáik szintjére emeljék a bérüket. Jelenleg ezek a vasutasok mintegy húsz százalékkal kevesebbet keresnek az államvasúti társaiknál. Tavaly november 25-én is volt hasonló munkabeszüntetés, akkor két Berlin-környéki magánvasúton állt le a munka.