Hivatalos: jöhetnek az új buszok Tatabányára

MTI/iho   ·   2017.10.17. 12:49

A tatabányai közlekedési társaság negyvenegy új autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést a napokban. Kupi Gábor cégvezető tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárások után négy elektromos buszt szállíthat az Ikarus Egyedi Kft., a győri Kravtex Kft-vel huszonhárom szóló autóbusz szállítására szerződtek, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-től pedig tizennégy csuklós autóbuszt szereznek be. Tatabánya a Modern városok programban 5,6 milliárd forintot kapott tömegközlekedésének teljes megújítására. A járművek érkezésével húsz évet meghaladó átlagéletkorú buszokat cserélhet le az önkormányzat új járművekre.

Tatabányán naponta huszonháromezer ember használja a tömegközlekedést. Az utazók kiszolgálását tizenkét városi járattal tervezik. A járatok tervezésénél tekintettel voltak a Tatabányai Ipari Park igényeire, ahol közel tízezer ember dolgozik. Megújul a tömegközlekedés több eleme is, minden megállóban és járművön valós idejű utastájékoztatás lesz, utazástervező mobiltelefonos applikációt készítenek, valamint jegyértékesítő automatákat állítanak üzembe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.