Hó, hó, hó: csehországi helyzetkép

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.01.14. 15:00

Reggel óta egyre nagyobb területen havazik Csehországban is, délután már csaknem az egész országban változó intenzitással hullik a hó.

Prágában csak kisebb fennakadásokat okoz a havazás<br>a fotók a szerző felvételei

Több cseh hírportál is online figyeli az eseményeket. Országszerte fennakadásokat okoz a közlekedésben a sűrű havazás és az egyre erősödő szél - derül ki az idnes.cz portál cikkéből. Egyre több balesetet regisztrálnak az utakon, főleg a magasabban fekvő területek útjai nehezen járhatóak, helyenként a sűrű havazás miatt a látótávolság is nagyot csökken.

A 7. kerületi Holešovicén egy járdát takarító hókotrót kaptam lencsevégre

A tipikus kritikus szakaszokon, mint például a Vysočina fennsíkon az utakon a friss hó lassítja a közlekedést, a dombos területeken nem egy kamion akadt el, eddig a térségben húsznál is több balesetet jelentettek. Az alacsonyabb rendű utak havasak, vagy hókásásak. Prágában is több koccanásos baleset történt, amelyek szerencsére sérülés nélkül végződtek. A városi közlekedés ugyan lassabb, de folyamatos, az ottani közterületfenntartó cég mind a 124 hókotróját bevetette, a járdákat 850 hómunkás takarítja.

A vonatok még állják a sarat - akarom mondani, a havat!

A havazás ellenére a vasúton nincsenek különösebb fennakadások, késések inkább csak a tervezett biztosítóberendezés javítása miatt alakulnak ki Uhersko és Choceň állomások között a Prága–Česká Třebová fővonalon.

Kapcsolódó hírek