Hogyan helyezkedhetsz el gyorsan? Megmutatjuk!

iho   ·   2020.04.10. 08:58

(x)

A munkaerőhiányos időszak leteltével jóval nagyobb küzdelem és többszörös túljelentkezés várható minden egyes pozícióért. Ebben a megváltozott helyzetben a korábbiaknál nagyobb felkészültség szükségeltetik a jelöltek részéről, akiknek természetesen minden támogatásra szükségük lesz ahhoz, hogy minél hamarabb újra elhelyezkedhessenek. Lássuk, milyen eszközökkel tudnak a HR szolgáltatók segíteni ebben!

Gyors segítség a munkaerő-kölcsönzés

A gazdaságban jelenleg tapasztalható nagyfokú bizonytalanság rányomja a bélyegét mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal viselkedésére. A cégek a kiszámíthatatlanság miatt a rugalmas megoldások felé fordulnak annak érdekében, hogy talpon maradhassanak. Az ingadozó rendelésállományok egyik hatékony ellenszere lehet a munkaerő-kölcsönzés. Ez az atipikus foglalkoztatási forma számos jellemzője miatt a munkavállalói oldalon is egyre népszerűbb.

A munkaerő-kölcsönzés előnyei

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy miért jó a JOB.HU csapatához hasonló munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó HR-szolgáltatóval kapcsolatba lépni:

  • Amint a fentiekben is írtuk, a cégeknél egyre több pozíció csak kölcsönzötti státuszú munkavállalók számára elérhető, így kár lenne az állásoknak ezt a nagy hányadát eleve kizárni a lehetőségek közül
  • Annál is inkább, mert a kölcsönzött munkaerőt foglalkoztató cégek, előszeretettel veszik át saját állományukba a jól teljesítő dolgozókat
  • Kölcsönzött munkavállalóként olyan bejelentett alkalmazotti jogviszonyban dolgozhatsz, amelyben fizetik utánad az adókat és a járulékokat, így jogosult leszel a társadalombiztosítási ellátásokra, valamint a nyugdíjba is beleszámít ez az időszak
  • A kölcsönzéssel foglalkozó HR szolgáltatók felkészítenek a teljes kiválasztási folyamatra, ezzel jelentősen megnövekednek elhelyezkedési esélyeid.

Tanácsadás, közvetítés

Egy profi HR szolgáltatónál történő regisztráció már önmagában jelentősen megnöveli az elhelyezkedési esélyeket, hiszen honlapjaikon is sok olyan szakmai cikk, információ található, amely az önéletrajzírás vagy az interjúk során előnyt jelenthet a kevésbé felkészült jelentkezőknek.

Az állásportálokra feltöltött önéletrajz szintén hozzájárulhat a gyors elhelyezkedéshez, akárcsak a közvetítői tevékenység, melynek során felmérik igényeidet, és ennek megfelelően próbálnak új állást találni számodra. Ennek keretében végigkísérnek és szakértelmükkel segítenek a kiválasztási folyamat valamennyi lépcsőfokán.

Kapcsolódó hírek