Hosszú repülés, kerozin sütőolajból

MTI   ·   2014.05.16. 21:00

A KLM hosszú távú járatain tesztel alternatív üzemanyagot az Airbus, a gyártó uniós projekt keretében húsz járaton 20 százalékos arányban feldolgozott sütőolajat tölt kerozin helyett gépei tartályába.

A toulouse-i gyártó honlapján olvasható közlemény szerint a tesztsorozat első állomásaként a KLM A330-200-as típusú gépe teljesített egy tízórás, Amsterdam-Aruba járatot ilyen üzemanyaggal.

Az Airbus a gép üzemanyag-ellátásért felelős rendszereit és a hajtóművek teljesítményét vizsgálja a repülés minden szakaszában.

A teszteket az unió által finanszírozott „fenntartható kerozint” kutató ITAKA (Initiative Towards sustAinable Kerosene for Aviation) program keretében végzik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.