Húsvéti csattanás

iho   ·   2014.04.22. 10:51
00kicsi

Húsvét hétfőn az Egerből Szilvásváradra közlekedő 35522 számú vonat elé hajtott egy Škoda Felicia típusú személygépkocsi Egervár vasúti megállóhely előtti fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban. Az átjáróban jól működött a biztosítóberendezés. Az autó begurult a pálya űrszelvényébe, a mozdonyvezető nem láthatta, hogy az átjáró nem szabad, mert az átjáró egy jobbos ívben, az egri vár épületrésze miatt takarásban is van.

A Bzmot 335 Egervár megállónál<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Melega Krisztián felvételei)

A balesetben a 335-ös pályaszámú Bzmot B végén a köténylemez, és a jobb oldali feljárólépcső sérült meg. A vonaton 40–50 utas volt. Az autó vezetőjének szerencséje volt, mert az átjáró éles szöget zár be a pályával, ezért a motorvonat csak oldalra tolta a kocsit, és nem történt nagyobb szerencsétlenség. A mentők két személyt szállítottak megfigyelésre kórházba. A baleset után negyven perc késéssel indult a vonatpótló busz.
A szerelvény a rendőrségi és a VBO-s helyszínelést követően üresen ment Szilvásváradra, majd már 35525-ös vonatszámmal, járatban indult el visszafelé. Mivel a megsérült feljárólépcsőt balesetveszélyesnek nyilvánították, illetve a baleset után az ajtóműködtetéssel is jelentkeztek gondok, ezért utasok nélkül miskolci telephelyére küldték javításra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek