Húsvétkor is felújítanak a Körúton

iho   ·   2017.04.07. 11:15
00kicsi

A kilencvenes évek óta (azaz jó negyed százada!) történt nagyrekonstrukció óta a legkomolyabb felújításnak látnak neki április 8-án. A munkálatok idejébe beleesik az immár nagypéntekkel is kiegészített, azaz négynapos húsvéti ünnepkör is, amikor azért nemcsak locsolkodni indulnak az emberek. Külön pikantériája az ügynek, hogy a Blaha Lujza tér is a munkaterületbe esik.

Buszos pótlás a Körúton a közelmúltból (fotó: Kemsei Zoltán)

A Dohány utca–Rákóczi út és a Népszínház utca–Bérkocsis utca közötti szakaszokon teljes panel- és síncserét kell végezni, emellett hétvégente a Karinthy Frigyes út–Budafoki út kereszteződésben is javítják a pályát. Ezen munkákhoz már nem bizonyultak elégségesnek a kéthetente elrendelt hétvégi vágányzárak.

Pótlóbuszok járnak tehát a Nagykörút középső szakaszán a 4-es és a 6-os villamosok helyett, a Wesselényi utcától a Corvin negyedig a vágányzár teljes ideje alatt. Az egyes munkafázisok miatt azonban ez a rendszer többször változik, bővül, eképpen:

  • április 7-éről 8-ára, majd 25-éről 26-ára virradó éjjel a teljes vonalon autóbuszok közlekednek;
  • április 9–24. között az éjszakai villamosokat teljes vonalhosszban autóbuszok pótolják;
  • április 21–24. között a 6-os villamos a déli, Corvin negyed–Móricz Zsigmond körtér szakaszon nem jár, a Petőfi híd budai hídfőjétől a körtérig pótlóbusszal lehet utazni.

(forrás: BKK)

A közúti közlekedési rendben is kisebb változások lesznek: a pótlóbuszok gyorsabb haladása érdekében a Dob utca és a Pál utca közötti szakaszon autóbuszsávokat festenek fel, a buszok a két csomópontban, tengelyben fordulnak, itt külön jelzőlámpával szabályozzák a forgalmat. Több helyen (a buszmegállók környékén) megállási tilalmat vezetnek be. A részletes tájékoztatót a BKK honlapján olvashatjuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.