Húsz százalékkal nőttek szeptember óta a HÉV-bevételek

iho/vasút   ·   2019.03.06. 15:05
00kicsi

Havonta átlagosan húsz százalékkal emelkedtek a MÁV-HÉV bevételei 2018 szeptemberétől az év korábbi időszakához képest. Az éves jegy-és bérletértékesítésből származó, közigazgatási határon kívüli szakaszra vonatkozó bevétel az egy évvel korábbiakhoz képest átlagosan tíz százalékkal nőtt. 2018 szeptemberétől a havi átlag húsz százalékos emelkedés részben a személyszállítási üzletszabályzat módosításban előírt jegyvásárlási kötelezettséggel magyarázható, hiszen ekkortól vezette be a MÁV-HÉV azt az általános szabályt, hogy a vonatra csak előre megváltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni, ha az adott állomáson van jegyvásárlási lehetőség. Erre az időszakra tehető az M0 átépítése miatti reggeli járatsűrítés is a ráckevei H6-os vonalon, mely az autós közlekedéssel szemben kínált vonzó alternatívát az utasoknak.

Minden hónapban átlagosan húsz százalékkal nagyobb bevételt könyvelhetett el a MÁV-HÉV 2018 szeptemberétől az év korábbi időszakához képest (fotó: Kemsei Zoltán)

A havi adatok összevetéséből kiderül, hogy 2018 első felében a MÁV-HÉV a jegyellenőrök számának és a jegyellenőrzés hatékonyságának növelésével átlagosan hat százalékos bevétel-növekedést tudott elérni. A bevételek a nyári hónapokban ugrottak meg, amikor a H6-os vonalon átmenetileg modern Desiro motorvonatok segítették a szolgáltatást.

A MÁV-HÉV több mint kilencvenkilenc százalékban menetrendszerű, megbízható szolgáltatást és a H6-os vonalon megemelt szolgáltatásszintet nyújt az utasoknak. A szeptemberi jelentős, húsz százalékos emelkedés a bevételt, valamint a jegy- és bérletszámokat illetően tartós tendenciaként követhető 2018 végéig. Sőt, a 2019. januári adatok alapján továbbra is megmaradt. A társaság a szolgáltatási szint emeléséből és az üzletszabályzat módosításból származó plusz bevételt további fejlesztésekre, különösen a korszerű jegyvásárlási lehetőségek bevezetésére tervezi fordítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek