ICE és vaddisznókonda harca

iho/vasút   ·   2017.11.17. 11:15
ice-nagysebesseg-deutschebahn-palya_kislid

Az eset Berlintől nyugatra, Rathenownál történt. A szövetségi rendőrség a Twitteren adta tudtul, hogy a vonat sérülései miatt nem tud továbbhaladni. A járat négyszáz utasának a nyílt pályán kellett átszállnia egy másik, Bázelből Berlinbe tartó vonatra, amely a párhuzamos vágányon megkerülte a baleseti helyszínt.

Az utasoknak menetrend szerint 20.29-kor kellett volna megérkezniük, a bázeli vonat csak éjféltájban ért oda. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A nagysebességű vasutak és az autópályák gyakran közös folyosóban haladnak, ez a gazdaságos területhasználat mellett a vadvédelmet is megkönnyíti (kép forrása: antenneunna.de)

A Rathenow és Schönhausen közötti pályaszakasz rendbetétele egész éjszaka tartott, éjfélkor az egyik vágányt már megnyitották a forgalom előtt. A DB szóvivője szerint az éjszakai csekélyebb forgalom miatt jelentősebb fennakadás nem keletkezett a vasúti forgalomban, minden érintett vonatot el tudtak terelni a Magdeburg és Brandenburg közötti régi pályára. A balesetet szenvedett szerelvényt egy kábelcsatlakozás sérülése miatt csak másnap hajnali fél ötkor lehetett a helyszínről elvontatni, kora délelőtt már minden vonat menetrend szerint, hivatalos útvonalán közlekedett.

A vaddisznókondában keletkezett veszteségekről egyelőre nem lehet többet tudni. A baleset körülményei azért is furcsák, mert az Észak-Rajna-Vesztfália és Frankfurt am Main felé vezető nagysebességű pályát teljes hosszában vadvédelmi kerítések szegélyezik. Hasonlóan vadak által okozott majdnem balesetről legutóbb akkor adtunk hírt, amikor Egyházasrádóc és Ják-Balogunyom között egy rudli keresztezte a vonat útját, akkor centimétereken múlt, hogy nem történt gázolás.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek