Idén is lesz kisvasúti nap Csömödéren

iho/vasút   ·   2018.06.21. 16:31
400px_csomoder_kisvasut

A Közlekedéstudományi Intézet, az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Zalaerdő Zrt. példaértékű összefogásának köszönhetően ebben az évben is könnyen elérhetik a csömödéri kisvasutat a még távolabbról érkező kisvasútbarátok is. A MÁV-Start Zrt. és a GYSEV Zrt. a kisvasút ünnepnapi rendezvényét vasúttal felkeresőknek az igénybe vett vonatokon ötven százalékos kedvezményes alkalmi menettérti jeggyel történő utazási lehetőséget biztosít.

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása szerint a Csömödéri Állami Erdei Vasút ünnepnapjához előreláthatólag úgy kell majd megvenni az alkalmi menettérti jegyet a pénztáraknál, hogy a visszaút kiindulási pontját előre meg kell határozni, tehát már a vásárlás időpontjakor el kell dönteni, hogy Csömödér-Páka vagy Nagykanizsa állomásról tervez-e hazautazni az utas.

2018-ban is lesz kisvasúti nap Csömödéren

A kedvezmény érvényesítéséhez a MÁV-Start Zrt. illetve a GYSEV Zrt. jegypénztárainál jelezni kell, hogy a Csömödéri ÁEV és Csömödér-Páka az úticél, és Nagykanizsa vagy Csömödér-Páka a visszaindulás helye. Ehhez kell kérni az ötven százalékos alkalmi menettérti jegyet. Ezt követően a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni a menetjegyeket az érvényességhez, melyet a visszaút során ellenőriznek a jegyvizsgálók. Az általános szabályok értelmében az alkalmi menettérti jegyek mellé az egyes vonatokra esetlegesen szükséges kiegészítő pót- és helyjegyeket egyidejűleg, elővételben meg kell váltani.

A körutazáshoz Budapest-Déli pályaudvarról a kisvasút ünnepnapján, vagyis június 30-án reggel hat órakor kell indulni a 900-as számú, Szombathelyre tartó gyorsvonattal, amivel 10 óra 12 perckor lehet megérkezni Zalaegerszegre. Figyelem! Veszprém és Ajka között pályafelújítási munkálatok miatt át kell szállni vonatpótló autóbuszra!

Sopronból 7 óra 52-kor, Szombathelyről 8 óra 40-kor, Pécsről 6 óra 15-kor, Nagykanizsáról 9 óra 10-kor indulva, zalaszentiváni átszállással, Győrből pedig 6 óra 36-kor indulva, celldömölki és bobai átszállással lehet Zalaegerszegre érni. Zalaegerszegről 10 óra 25-kor külön személyvonat indul Csömödérre, ahova 11 óra 14-kor érkezik.

A június 30-i rendezvényre az ország távolabbi pontjairól is könnyebb eljutási lehetőséget nyújt a MÁV-Start

A kisvasúti nap programjai 10 óra 30-tól 14 óra 30-ig tartanak. Csömödérről 13 óra 15-kor kisvonat indul Kistolmácsra, ahova 14 óra 25-kor érkezik. Ezt követően egy kilométert lehet sétálni a bővizű Kozári-forrás érintésével az idilli fekvésű Kistolmácsi-tó árnyas partján a tó zárógátjáig, ahol büfé és kisvendéglő áll az éhezők és szomjazók rendelkezésére.

A Kistolmácsi-tótól 15 óra 45-kor busz indul Nagykanizsára; a járat ezen a napon a vasútállomásig közlekedik, oda 16 óra 30-kor érkezik. A vasútállomásról a 17 óra 19-kor induló Tópart Expresszel lehet Siófokon és Székesfehérváron át Budapest-Déli pályaudvarra visszatérni (érkezés 20 óra 24 perckor), de egy nagykanizsai városnézést beiktatva a 19 óra 17-kor induló Agram nemzetközi gyorsvonattal sem késő visszautazni a fővárosba (az Agram 22 óra 24-kor érkezik a Keletibe).

Nagykanizsáról 17 óra 10 perckor indulva zalaszentiváni átszállással Sopronba 20 óra 20-ra, Szombathelyre 19 óra 18-ra, Zalaegerszegre pedig 18 óra 12-re visszaérni. Szintén 17 óra 10-es indulással, zalaszentiváni és bobai átszállással 20 óra 8-ra lehet Veszprémbe érni. Győrbe a legkörülményesebb a visszajutás: 17 óra 10-es indulással, zalaszentiváni, bobai és celldömölki átszállással 20 óra 56-kor fut be a vonat. Aki Pécsre térne vissza, azok maradhatnak a legtovább Nagykanizsán: elég 18 óra 51-kor indulni, a közvetlen vonat 21 óra 47-re érkezik meg a baranyai megyeszékhelyre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.