Idényzáró nosztalgiavonat a magyar tengernél

Szever Dániel   ·   2013.08.29. 21:02
leo400

Minden bizonnyal az idei nyár utolsó balatoni különvonata közlekedett szerdán. A tizenhárom kocsiból álló menettel a V42 527-es küzdött meg.

Fonyódtól a Vasúttörténeti Parkig már könnyebb dolga volt, mert visszafelé már nem szállított utasokat. Ezt tükrözte a menetideje is: a 30-as vonalon többször is félre kellett állnia előzés miatt, de ennek ellenére is a tervezett időnél korábban érkezett vissza küldetéséből. Felvételeink Rákosrendezőn készültek, ahol sok járókelő figyelmét felkeltette a tolató szerelvény.

Utolsó kilométerek a Füsti kapuja előtt<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)</br>

A V42 527-es a Nosztalgia Kft. mindenese lett, miután 2008 végén újra üzemképessé tették, azóta menetrend szerint közlekedő vonatok kivételével szinte bármilyen szerelvény élén megfordul. Beszámoltunk már selejtezett járművek bontóba kíséréséről is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek