Indul a bécsi metró parkosítása – befedik az U4-est

iho   ·   2014.10.19. 21:15
wienterasz0

Még idén novemberben megkezdődnek az első Wiental terasz építési munkái Bécsben. A Redergasse és a Spengergasse között elterülő 76 méter hosszú és 13,5 méter széles zöld teraszt az U4-es metró sínjeinek letakarásával hozzák létre, így bővítve a zöldterületek arányát a sűrűn beépített városrészben. Az újszerű pihenőteraszon zöldfelületek, padok és wifi szolgálja a kikapcsolódást.

A Wien-folyó és az U4-es metró vonala Bécsben. E fölé kerül a terasz padokkal és sok zölddel (fotó: Christian Fürthner/PID)

A Wien-folyó mentén, az épített folyómederig futó terasz alapját vasbeton szerkezet adja, amelyre akadálymentesített fakonstrukció kerül. Az V. és VI. kerületek közötti átjárást pedig egy 22 méter hosszú és öt méter széles stég biztosítja. A beruházás – a szükséges tereprendezésekkel együtt – 4,3 millió euróba (közel 1 milliárd 314 millió forintba) kerül.

A 2015-re elkészülő terasz egyike annak a három, összesen 2500 négyzetméternyi zöldfelületet jelentő Wiental terasznak, amelyet a felszínen futó metrósínek letakarásával hoznak létre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek