Indul a mariazelli vonat

Kemsei Zoltán   ·   2013.03.20. 15:30
00

Hatszázötven éve, 1363-ban jelent meg Nagy Lajos királyunk álmában a Szűzanya, ez a jelenés végül a legenda szerint győzelemre segítette a török elleni ütközetben. Hálából a király templomot és zarándokhelyet építtetett Mariazellben, megalapozván ezzel a hely nagyságát, egyházi és később turisztikai jelentőségét is.

A bemutatószerelvény a Nyugati tizedik vágányán<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A 2013. szeptember 28-án induló zarándokvonat lelki vezetője dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök, aki a nyugati országrész egyházi főembereként maga is több mariazelli zarándoklatot vezetett. A MÁV Nosztalgia Kft. és a Misszió Tours közösen indított vonatainak száma ezzel már háromra gyarapodik. Bővült a nosztalgiások járműparkja is: egy újabb első osztályú Schlieren kocsi kapott nevet és egyházi áldást a zarándoklatokhoz: az 55 55 17-36 002-3 pályaszámú Pullmann ezentúl Szent László király nevét viseli.

A Szent László király nevét viselő Schlieren

Változott a Nyugati pályaudvaron levő jegyiroda és emléktárgybolt is. Az eddigi, szűk, pultos elrendezés helyett tágasabb, az élményvonatok kocsijainak üléseivel berendezett irodában foglalhatják le helyeiket az utazásokra az érdeklődők, kivetítőn az utak helyszíneiről és a kocsik belsejéről is képet kaphatnak.

Az utakról bővebb információt a MÁV Nosztalgia Kft. honlapján találhatunk.

Kapcsolódó hírek