Hétfőn ingyenes a fővárosi tömegközlekedés

iho/közút   ·   2013.01.14. 11:00
hav400

A havazás miatt, illetve a Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ a mai napra, január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenes tömegközlekedést biztosít a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon).

Gazdagréten a busz is megcsúszott - K. László felvétele

Az intézkedésről minden jegyellenőr, metróellenőr, közterület-felügyelő kiértesítését megkezdte a központ, őket utastájékoztatási feladatokra irányítják át. A BKK kéri az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. A kötöttpályás fővonalak, a metrók és HÉV-ek megbízhatóan közlekednek, a villamosjáratok is néhány kivétellel járnak.

Hókotrót a legtöbben ma csak az MTI felvételén láttak

A hegyvidéki buszjáratokon jelentős a fennakadás, többek között számos baleset és keresztbefordult autó miatt. A BKK közleménye szerint az intézkedés célja, hogy ezáltal is biztosítsák mindenki számára az egyszerű hozzáférést a közösségi közlekedéshez, ne a jegyvásárlás legyen akadálya az autók letételének. Az intézkedés rendkívüli, kizárólag a mai napra és éjfélig szól. A BKK ezúton is kéri és köszöni minden utas megértését a havazás miatt bekövetkezett forgalmi zavarok miatt, azon dolgoznak, hogy a forgalom mihamarabb helyreálljon, az FKF pedig végzi az utak síkosságmentesítését – írja a BKK közleménye.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.