Ingyenwifi öt pályaudvaron

Vörös Attila   ·   2014.04.17. 12:42

Wifizz az állomáson is! – a vasúti kocsik után állomásokon is ingyenes internet – Díjmentes internetezést biztosít a MÁV öt vasútállomásán – áll a vasúttársaság sajtóközleményében.

Utasai illetve a vonatra várakozók magasabb szintű kiszolgálása érdekében a MÁV ingyenes wifi internet szolgáltatást indított öt vasútállomásán áprilistól. Ezt megelőzően a vasúttársaság már több mint hétszáz vasúti kocsiját tette internetezésre alkalmassá az elmúlt hónapokban, aminek nagy sikere van az utasok körében. Mostantól immár a Déliben, a Keletiben, a Nyugatiban, Debrecen és Keszthely állomáson is díjmentesen netezhetnek az utasok.

Héliumos lufikat osztottak a wifisedő pályaudvarokon<br>(képek: Vörös Attila)

A több mint hétsáz kocsit érintő fedélzeti internetelérés kiépítését követően, újabb fejlesztésként a MÁV 2014 áprilisától Budapest-Déli, Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati pályaudvaron valamint Debrecen állomáson elindította az ingyenes állomási wifi internet szolgáltatást. Ezzel immáron – a teszt jelleggel pár hónapja Keszthelyen indítottal egyetemben – öt állomáson szolgáltat díjmentesen vezeték nélküli internetet a MÁV utasainak, és a tapasztalatok függvényében országszerte a nagyobb forgalmú állomásokon tervezi bevezetni a szolgáltatást.

Segítség a lufik kiszabadításánál

Budapest-Déli pályaudvaron a teljes pénztárcsarnokban, váróteremben és a csarnok valamint a vágányok közötti fedett területen elérhető a szolgáltatás. Debrecenben a teljes utasfelvételi épületben használható a díjmentes wifi internet (pénztárcsarnok, várótermek, indulási és érkezési oldal). Budapest-Keleti pályaudvaron az aluljáró szinten a pénztárak előtt, valamint a vonatfogadó szinten legjobban a központi utastájékoztató tábla környezetében érhető el a szolgáltatás.

Kipróbáltuk – a wifi használatához nem kell bejelentkezni a hálózatba, mint a vonatokon, elég csak egy érintéssel felcsatlakozni a hálózatra

Budapest-Nyugati pályaudvaron a pénztárcsarnokban, a Teréz körúti bejáratnál lévő központi utastájékoztató tábla előtti területen, a Westend felőli utascsarnokban és az 1-9. vágányok előtti területen lehet netezni. A Keletiben és a Nyugatiban a közeljövőben további területeken is elérhetővé válik majd a szolgáltatás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek