Innorail 2013

iho   ·   2013.10.28. 11:17
00

„A vasút a jövő technológiája” jelmondat égisze alatt zajló konferenciát a vasúti közlekedés iránt elkötelezett magyar szakemberek hívták életre. A közös gondolkodás szándékát a háromnapos program is jelzi: a résztvevők között a hazai és a nemzetközi szakmai elit képviselteti magát. Standdal van jelen és előad Bernhard Brandner, a cég nemzetközi projektvezetője révén a fórum főtámogatója, a Swietelsky Bauges m. b. H., valamint részt vesz az ABB, a Vossloh, az Alstom, a Siemens, a Strabag, az ÖBB Infrastruktur, a Stadler, a Thales Austria, a kieli Funkwerk AG., a Plasser & Theurer, továbbá a A-HÍD Zrt., a Közgép, a Főmterv Zrt., a Vasútépítők Kft., a Prolan Zrt., a Vasútvill Kft., a Sped-M KFT., és még hosszan folytathatnánk a sort. Szakmai támogató a Budapesti Műszaki Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Thaler Tamás felvételei az Innorail 2013 megnyitóján készültek)

Fentiekből is kiviláglik, hogy az Innorail 2013 középpontjában a vasúti infrastruktúra és annak megannyi vetülete áll, de a vasútbiztonság és az áruszállítás sem szorul háttérbe. Az Eisenbahn-Bundesamt (EBA) alelnöke, Ralf Schweinsberg a németországi vasúti közlekedésben felhasznált legújabb fejlesztések címmel tart előadást, Alvaro Fumi, az Olasz Vasúti Kutatóintézet (RFI) igazgatója értekezésének témája a projekt-előkészítés és kockázatértékelés a nagy sebességű vasúti rendszerek építése és üzembe helyezése során, míg Kopp Miklós, a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) árufuvarozási igazgatója pedig a következő témában referál: „Biztonság – az interoperabilitás hiánya?”

Az iho folyamatosan beszámol, majd a későbbiekben összefoglalót közöl az Innorail 2013-on elhangzottakról.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek