Intercity ütközött egy zónázóval: újra jártható a 100-as

iho/biztos út   ·   2017.01.02. 20:26
vonatutkozes_szili_ic-kocsi0

Kedd reggeli ápdét: A hatósági helyszínelés után újraindult a vonatforgalom Cegléd és Ceglédbercel között keddre virradó éjjel. Hajnal óta már menetrendszerű a közlekedés a Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza, a Budapest–Cegléd–Szeged, illetve valamennyi csatlakozó vasútvonalon.

A betolás oké, ráütközés oké, de úgy tűnik, az IC Szilije „tört rommá”, a „saját” vagonjától... (fotók: MTI/Mihadák Zoltán)

Ez történt: egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya meghibásodott, a mögötte közlekedő Rétköz IC az üzemképtelen vonatot megpróbálta betolni Ceglédre. A személyvonat ismeretlen ok miatt befékezett, és a mögötte haladó IC alacsony sebességgel ráütközött. Az eset következtében a vasúttársaság információi szerint a személyvonaton kettő jegyvizsgáló súlyosan, míg a Rétköz IC-n három utas könnyebben megsérült.

A hatósági helyszínelés éjfél körül, majd a sérült vasúti járművek elszállítása kedd hajnali fél háromra fejeződött be. A baleset miatt, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között az egyik vágányt ideiglenesen lezárták a vonatközlekedés elől, ezért torlódások és késések alakultak ki. A ceglédi személyvonat és a Rétköz IC utasait a MÁV-Start egy másik vonattal szállította el a helyszínről.

* * *

20:40 Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: három embert visznek kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg.

20:38 Állítólag ez (is) történt egy szemtanú szerint. A sztori neccesnek tűnik:

„A két vonat egymás mögött állt Budai úton.
Az IC rátolatott a lerobbant személyvonatra, és elkezdte betolni Ceglédre.
Eddig láttam személyesen az esetet.
Egy kilométer múlva megálltak. Azt, hogy azon az egy kilométeren mi történt, azt nem tudom.”

 

Korábban írtuk:

A velvet úgy tudja Csámpai Attilától, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, az egyik, utasokat szállító szerelvény meghibásodott, ezért egy másikkal próbálták betolni, amikor az egyik vonat „megrándult”, és a másikba csúszott.

Képernyőmentésünkön a Nyíregyházára tartó Rétköz IC 131 perc késésben van – a narancs 2618-as Z50-es zónázó alatt „pihenve”. Előtte, a 6208-as záhonyi sebes „csak” plusz hatvannyolccal tempózik – a körülményekhez képest

Az index arról ír, hogy a rendőrség és a mentők a helyszínre érkeztek, olvasójuk szerint az egyik vonat utasait átszállították egy másik vonatra, ami elindult közben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek