Irány Kelet! Új grúziai Wizz-járat szeptembertől

iho   ·   2014.03.05. 18:30
cim2

A Wizz Air bejelentette, hogy új járatot indít Budapestről Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe 2014. szeptember 30-ától, amely kezdetben hetente kétszer közlekedik majd, adja hírül a társaság közleménye.

Az új útvonal a Wizz Air korábban bejelentett „Irány Kelet!” terjeszkedésének következő állomása, amelynek keretében a légitársaság már több keleti desztinációval bővítette útvonalhálózatát. A Wizz Air járatokat indított Bakuba, Dubaiba, Isztambulba, Kijevbe, Tel-Avivba és Moszkvába is. Ezeken az útvonalakon korábban nem repült diszkont légitársaság.

Budapest a nyolcadik desztináció, amelyet a Wizz Air elérhetővé tesz Kutaisziből lengyelországi, ukrajnai és litvániai útvonalai után. Grúzia gazdag történelmi örökségével, népszerű tengerparti üdülőhelyeivel és sípályáival különleges úti cél a szabadidős utazóknak, akik látogatásuk során megismerhetik az ország világhírű konyháját és borait is. A növekvő grúziai piac jelentős külföldi befektetések célpontjaként az üzleti utasok körében is vonzó úti céllá válhat.

A Budapest–Kutaiszi útvonalra már foglalhatók a kedvezményes árú jegyek a wizzair.com oldalon.

– A Wizz Air „Irány Kelet!” stratégiájának célja, hogy elérhetővé tegye az alacsony viteldíjakat a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. – Arra számítunk, hogy a járat indulásának kedvező hatása lesz a magyarországi idegenforgalomra, a grúz utasok pedig Európa újabb kapujaként tekinthetnek Budapestre a Wizz Air növekvő hálózatában. A Wizz Air elsőként indít Magyarország és Grúzia között közvetlen légi járatot, amely a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztését is elősegíti.

– A Wizz Air „Irány Kelet!” stratégiája és a kormány Keleti Nyitás stratégiája erősítik egymást, és hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményéhez! – mondta Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár a mai sajtótájékoztatón.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek