Ismét lelőttek egy ukrán Szu-25-öst

MTI/iho   ·   2014.08.20. 22:10

Andrij Liszenko, a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője közölte, hogy a szárazföldi erőknek légi támogatást nyújtó Szu-25-öst feladata teljesítése közben találat érte, és lezuhant. A gép pilótájáról egyelőre nincs hír. Liszenko reményét fejezte ki, hogy épségben van.

A Kelet-Ukrajnában folyó „terrorellenes hadművelet” során már nem az első Szu-25-ös gépet veszíti el az ukrán légierő. Legutóbb július 23-án a hivatalos ukrán tájékoztatás szerint feltehetőleg orosz területről indított rakétával két Szu-25-ös ukrán repülőt lőttek le Donyeck megyében, nem messze az orosz határtól. Múlt vasárnap az ukrán hadsereg egy MiG-29-es vadászgépét lőtték le szeparatisták Luhanszk környékén, múlt csütörtökön pedig szintén egy MiG-29-est Donyeck közelében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.