Isonzó Expressz: zarándokvonat a MÁV Nosztalgiával

iho   ·   2015.02.24. 11:15
00kicsi

Az akadályok elhárulta után ismét lehet jelentkezni az Isonzó Expresszre. Az utazások szervezését a MÁV Nosztalgia Kft. vette át – a különvonatra jelentkezni személyesen, a MÁV Nosztalgia Kft. Budapest-Nyugati pályaudvari jegyirodájában valamint a www.mavnosztalgia.hu-n lehet, ahol megtalálható az utazást értékesítő partnerirodák listája is.

Felvételünkön a MÁV Nosztalgia élményvonata egyik kocsijának utastere látható – ilyen, az osztrák vasúttól vett Schlieren-kocsikból állítja ki a vasúttársaság az Isonzó Expressz szerelvényét

2015 leginkább várt vasúti utazása az idén bemutatkozó Isonzó Expressz. A július 20–23. között az I. világháború centenáriuma alkalmából közlekedő Isonzó Expressz a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztálya, az Indóház Közlekedési Lap- és Könyvkiadó, a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány, a Budakeszi Kultúra Alapítvány és a MÁV Nosztalgia Kft. összefogásával jött létre. Azzal a céllal, hogy eljuttathassa az I. világháborús Isonzó-front főbb magyar vonatkozású emlékhelyeire a kegyeletüket leróni kívánókat. A négynapos, a MÁV Nosztalgia Kft. élményvonatával zajló utazás érinti azokat a szlovén és olasz településeket, illetve helyszíneket, ahol magyar katonák harcoltak a Nagy Háborúban. Az Isonzó Expressz Orfeum kocsijában, a témában jártas történészek előadásait hallgathatják meg az utazók, valamint hagyományőrzők mutatják be a korabeli felszereléseket és fegyvereket. A vasúti kiutazást követően autóbuszok szállítják majd a résztvevőket az egyes helyszínekre.

MÁV Nosztalgia Jegyiroda
H-1067 Budapest, Teréz krt. 55.
Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek