Itt az év első hosszú hétvégéje, változik a vonatok közlekedési rendje

iho/vasút   ·   2019.03.13. 11:36

A MÁV-Start az ünnep idején várható utasforgalmi igényekhez igazodva, a helyfoglalások figyelembevételével és a lehetőségekhez mérten használja fel a rendelkezésére álló plusz kocsikat az intercitykhez. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a vasúttársaság azt javasolja, hogy az utasok a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve használják a jegyértékesítő automatákat, valamint az online vagy a Vonatinfó alkalmazásból megvásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

A március 17-én várható erősebb utasforgalom miatt a Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre utazók választhatják a vasárnaponként rendszeresen közlekedő, kedvezményes áron igénybe vehető, 1633-as számú Televonatot, mely Nyíregyházáról 16 óra 54-kor, Debrecenből 17 óra 28-kor indul Budapestre, a Nyugati pályaudvarra pedig 19 óra 52-kor fut be. A vonat a fővároson belül megáll Kőbánya-Kispesten és Zuglóban is.

A huszonhat éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes harminchárom százalékos kedvezményt március 14-én délelőtt tíz órától március 17-én éjfélig vehetik igénybe. Mindemellett a gyermekek, kis és nagy családok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.

A MÁV-Start azt javasolja, hogy az utasok lehetőség szerint online vagy automatából vásárolják meg menetjegyüket: jegykiadó automatából öt százalékos, az interneten vagy Vonatinfó alkalmazásban vásárolt e-vonatjegyek árából tíz százalékos, a csúcsidőn kívüli, alacsonyabb kihasználtságú, a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, napi közel százötven járatra váltott e-vonatjegyekre pedig húsz százalékos kedvezményt ad a vasúttársaság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek