Jobb lesz a reptérbuszok közlekedése

iho/közút   ·   2018.05.17. 16:15
100ekkk

Mint ahogy arról portálunk korábban is beszámolt, a Budapest belvárosát érintő népszerű expresszbusz-járaton rendszeresen kialakuló zsúfoltságot az indulási időpontok sűrítésével lehetne orvosolni. A problémát a közlekedési egyesületek is felkarolták és a menetrend felülvizsgálatát sürgették, amely mellett 2018. februárjában a BKK a repülőtér kiszolgálásának fejlesztésével kapcsolatban társadalmi egyeztetést kezdeményezett.

A közlekedési egyesületek és elégedetlen utasok bejegyzése, valamint a zsúfoltságról beszámoló májusi híradások után a BKK május 16-án közzétette a nyártól bevezetni kívánt fejlesztéseit, amelyek a Deák Ferenc térig közlekedő 100E mellett a Kőbánya-Kispesthez érkező 200E autóbuszjáratokat is érintik.

Sűrűbben és hosszabb üzemidővel közlekedik a 100E járat

Az új közlekedési rend már május 18-án pénteken érvénybe lép, amelynek köszönhetően 30 helyett 20 perces követéssel indulnak az expresszbuszok. A Deák Ferenc térről az első hajnali járat 3:40-kor, a repülőtérről pedig az utolsó 1:20-kor indul. Nyártól további változások jönnek: június 16-tól a 100E busz a Liszt Ferenc repülőtér indulási szintjére érkezik, a belváros felé viszont továbbra is az érkezési szintről indulnak a járatok. A szolgáltatás minőségének javításához újabb automatákat helyeznek üzembe, a Kálvin téren már lehet jegyet vásárolni, a Deák Ferenc tér végállomásra pedig több automatát telepítenek hamarosan.

A péntektől 20 percenként közlekedő 100E Kálvin téri megállójában jegyautomatát helyeztek üzembe (Bohus Dávid felvételei)

Éjjel-nappal jár a 200E

A normál BKK-tarifával igénybevehető, nappal a Kőbánya-Kispest végállomásra érkező járat június 16-tól éjszaka is folyamatosan rendelkezésre áll, ráadásul hosszabb úton a Határ úti metróállomáshoz közlekedik, amelynek köszönhetően az éjszakai járatokra könnyebb lesz az átszállás. A 200E márciustól az erzsébettelepi utasok számára is kedvező újítást hozott, mivel Pestszentlőrinc (átjáró) vasútállomás megállóban is megáll.

Nyártól teljes éjszakai üzemidőben a Határ útig lehet utazni a 200E járattal

A Közlekedő Tömeg Egyesület facebook-bejegyzésében sikernek értékeli a fejlesztések megvalósítását, ugyanakkor meggyőződésük, hogy a 100E járat akkor fog minőségi szolgáltatást biztosítani, ha az Astoria megállót is érintve 10 perces követéssel közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek