Jöhet a tíz új villamos Aradra

iho/vasút   ·   2018.10.11. 12:00
400px_aradivili

Arad városa négy háromrészes nagykapacitású, valamint hat kétrészes, közepes kapacitású kocsit akar beszerezni. A 87,4 millió lej (körülbelül 6,1 milliárd forint) értékű projekthez a város 1,75 millió lejjel (122 millió forinttal) tud hozzájárulni, a költségek nagy részét európai uniós források fedezik.

Akár tizenhatra is bővülhet az Astra Imperio-flotta Aradon, ha a helyi gyártó nyerné el a tíz új villamos szállítását (fotó: transira.ro)

Az új járműveket a város közlekedési társasága, a CTP Arad fogja üzemeltetni. Arad előzőleg néhány éve vásárolt új villamosokat: a helyi Astra Vagoane Calatoritól szerzett be hat Imperiót. A százhatvanezer lakosú város a jelenlegi villamosflotta húsz régebbi járművének felújítását is tervezi. Ennek a programnak köszönhetően 2020-ra jóval korszerűbb villamosok állnának az utasok rendelkezésére.

Románia nyugati részén Aradé a legnagyobb olyan tömegközlekedési beruházás, ami uniós forrásokat is felhasználhat. A város 2022-ig összesen huszonnyolc új villamost szeretne vásárolni. Az összesen ötvennyolcmillió euróra (közel tizenkilencmilliárd forintra) becsült projekthez viszont európai uniós támogatásra és közpénzre egyaránt szükség lesz – jelenti a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek