Jól vannak a gyerekek – de mért füstölt a busz?

MTI   ·   2011.11.10. 13:25

Jól vannak azok a tardonai gyerekek, akik rosszul lettek egy Kazincbarcikára tartó autóbuszon szerdán; a múlt éjszakát már valamennyien otthon töltötték – tájékoztatta Göndör Judit, a kazincbarcikai önkormányzat szóvivője a távirati irodát.

Mint beszámoltunk róla, szerda reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardonáról a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolába szerződéses iskolabusszal utaztak a tardonai gyermekek, egy pedagógussal. Tizenhat kisdiák a leszálláskor rosszullétre, fejfájásra, hányingerre, szédülésre panaszkodott.

Az iskolában egy szűrővizsgálat miatt éppen rendelés volt, így az orvos elsősegélyben részesítette a gyerekeket, majd közülük azokat, akiknek az állapotát súlyosabbnak ítélte, csoportos beutalóval a helyi kórházba küldte.

A gyerekek rosszullétét feltételezések szerint az autóbusz utasterébe beszivárgó kipufogógáz okozhatta. A Borsod Online értesülése szerint viszont a sofőr menet közben érzékelte, hogy az adagolóból a forró kipufogó csőre csöpögő gázolaj füstöl, ezért megállt és kinyitotta az ajtót is, de ettől csak még több füst keletkezett.

Göndör Judit, az önkormányzat szóvivője elmondta: valamennyi gyermeket panasz- és tünetmentesen még szerda este hazaengedték a kórházból, így az éjszakát a diákok már otthon tölthették.

Az ügyben a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz. A rendőrség a buszt lefoglalta és megkezdték a jármű szakértői vizsgálatát. Az iskola azonnal szerződést bontott a buszt üzemeltető vállalkozóval.

Kapcsolódó hírek