Jön a hidegfront – és a légkondi

iho   ·   2015.07.07. 15:08

Hogy ebben mi a poén? Az, hogy aznap délutánra ígérnek egy erős hidegfrontot, amely után mintegy tíz fokkal esik vissza a levegő hőmérséklete.  A főváros úgy tűnik, meghajlott a közakarat előtt, és a BKV buszai közül is a légkondicionálóval felszerelteket részesíti előnyben (a VT Arriva, a Volánbusz és a T&J Kft. járművei mind klímások). Az Index információi szerint ugyanis még az év elején, takarékossági okokból döntöttek az alvállalkozók korszerű buszai helyett a BKV mindent kibíró Ikaruszai mellett. Tény, hogy a klímaberendezés működtetése az üzemanyagfogyasztást, így az üzemeltetési költségeket is növeli.

A főváros és a BKK sajtóközleménye szerint tehát július 8-ától az eddiginél huszonkilenccel több klímás busz fogja a főváros utcáit járni, a berendezés bekapcsolását a BKK fődiszpécserének kell – a 24 fokot meghaladó meleg esetén – elrendelnie, a kikapcsolás úgyszintén az ő hatásköre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.