Jönnek a legújabb Flirtök!

iho/vasút   ·   2016.04.21. 08:45
flirtwengrrr

A MÁV-Start legutóbbi villamosmotorvonat-beszerzésének első hat, a Közlekedés Operatív Programból (Közop) finanszírozott szerelvénye tavaly érkezett meg és állt forgalomba a 150-es vonalon, Budapest és Kelebia között. A plusz tizenöt, már az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (Ikop) fizetett vonat első fecskéit 2016 tavasza hozta meg: a Stadler lengyelországi, Siedlcében található gyártósoráról kigördült az első két szerelvény, amelyeket a PKP Cargo által bérelt E189 844-es Negró húzott Magyarországra.

(fotó: rynek-kolejowy.pl)

A következő hónapok során várhatóan három-négy hetente két-három új Flirt-vonat érkezik majd, mivel a tizenötödik szerelvénynek idén decemberig forgalomba kell állnia.

A MÁV-Start egy éve állította forgalomba századik korszerű Flirtjét, ezzel a világ harmadik legnagyobb Flirt-üzemeltető társaságává lépett elő, 2016 végére pedig már 123 Flirttel fog rendelkezni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek