Jövőre újabb kanadai járat Budapestre!

iho   ·   2015.09.10. 13:45
cim

A jövő év júniusától heti három járatot indít az Air Canada Rouge légitársaság Toronto Pearson International repülőteréről Budapestre. A nyári időszakban közlekedő közvetlen járatot Kanada legnagyobb légitársasága 280 személyes Boeing 767-300ER típusú gépekkel teljesíti. Az első járat a Budapest Airport közleménye szerint 2016. június 10-én pénteken érkezik, 24 business osztályú és 256 turista osztályú férőhellyel.

(fotók: Air Canada Rouge)

A kanadai nagyváros nem véletlenül szerepel a Budapest Airport útvonalkínálatában, hiszen itt él a legnagyobb magyar származású lakosság Kanadában és nemcsak a rokoni, hanem az üzleti kapcsolatok is egyre dinamikusabban fejlődnek. Kanada a tízedik legnagyobb külföldi befektető a magyar gazdaságban.

Az új Air Canada Rouge járat egyelőre a nyári időszakban, vagyis 2016. október 15-éig közlekedik Kanada és Magyarország között. A Star Alliance légitársasági szövetség tagjaként az Air Canada nemcsak belföldre kínál átszállásokat Torontóból, hanem egy sor más, észak-amerikai és közép-amerikai desztinációra, New York Newarktól kezdve Denveren át egészen a Karib-tenger szinte összes üdülőhelyére beleértve, a kubai Varaderot is.

– Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a Budapest Airport útvonalhálózatában köszönthetem az Air Canada Rouge torontói járatát. Először is szeretnék gratulálni mind az Air Canada, mind a Budapest Airport szakembereinek, akik ezt az új járatot életre hívták! – mondta Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzáfűzte: – Az új járat a Budapestről indulóknak nemcsak Kanadán belül kínál nagyszerű átszállásokat, hanem egész Észak-Amerikában, méghozzá üzletembereknek és turistáknak egyformán. Biztos vagyok abban, hogy az új Budapest–Toronto járatnak óriási sikere lesz már önmagában is, de ehhez még nyugodtan hozzátehetjük a Star Alliance légitársasági szövetség által kínált további átszállási lehetőségeket is.

Az Air Canada Rouge 2012 vége óta szállít utasokat. A légitársaságot kifejezetten a szabadidős útvonalak kiszolgálására alapították, túlnyomórészt olyan turistaparadicsomok elérésére, mint Közép-Amerika, a Karib-térség, az Egyesült Államok nyugati partvidéke vagy Európa népszerű nyaraló- és szabadidőközpontjai. Jelenlegi menetrendjében európai desztinációkként London Gatwick, Lisszabon, Barcelona, Velence és Athén szerepel.

A társaság a regionális utakat kiszolgáló Air Canada Express-szel együtt száz százalékban része az Air Canada anyavállalatnak, ami Kanada legnagyobb légitársasága. Az Air Canada Rouge flottájában jelenleg harmincnégy repülőgép – húsz Airbus A319-100 és tizennégy Boeing 767-300ER – üzemel, de idén decembertől további öt Airbus A321-200 érkezik. Az Air Canada Rouge járatok is az anyavállalat járatszámai (AC) alatt repülnek, de „operated by Air Canada Rouge” megjelöléssel, emellett gépek festése is eltér az anyavállalattól, írja a Budapest Airport.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek