Kadétok a Wizz-nek, képzés a Balti Repülőakadémián

iho   ·   2016.09.28. 11:15
cim

A Wizz Air bejelentette új Wizz Air Kadét Programjának elindítását együttműködésben a BAA Traininggel. A BAA Training feladata lesz, hogy testre szabott megoldásokat biztosítson a jelentős számú jövendő pilótára számot tartó Wizz Airnek. Az öt évre szóló megállapodás keretében akár 150 kadétot toboroznak és képeznek ki az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szabályai szerint integrált ATPL (Airline Transport Pilot Licence) engedéllyel rendelkező pilótává a Wizz Air részére.

A Wizz jelenleg több mint 800 pilótát alkalmaz huszonöt bázisán szerte Közép-Európában, és ez a csapat minden évben több mint 200 fővel bővül. A légitársaság kiemelkedő szakemberekből álló csapatába most olyan szenvedélyes és elkötelezett fiatalokat keres, akik vagy kezdők, vagy még nem rendelkeznek nagy repülési tapasztalattal.

A program azon készségek megtanulására és kifejlesztésére helyez hangsúlyt, amelyek a Wizz Air működési igényei szempontjából relevánsak. A kurzus sikeres elvégzése garantált állásajánlatot jelent, így a végzettek közvetlenül csatlakozhatnak a Wizz csapatához a légitársaság Airbus A320 és A321 típusú repülőgépeinek másodpilótáiként.

Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési vezetője elmondta: – A Wizznél tudjuk, hogy munkatársaink adják a vállalat szívét-lelkét. Ezért örülünk a BAA Traininggel indított új kadét programnak, amely kiváló lehetőség, hogy pilóták teljesen új nemzedéke kezdhesse meg pályafutását a Wizznél. A Wizz Air Kadét Programban a jövendő pilóták az átfogó képzésen túl arra is lehetőséget kapnak, hogy ha minden követelménynek megfelelnek, csatlakozhassanak a Wizz csapatához és repüljenek az Airbus A320 és A321 típusú repülőgépeinken. A Wizz Air Kadét Program fontos új fejezet a Wizz történetében, és nagyon várjuk, hogy megtaláljuk flottánk jövendő tehetséges pilótáit.

További információ a Wizz Air Kadét Programról a BAA, vagyis Baltic Aviation Academy weboldalán olvashatók. Itt kiderülnek a jelentkezési feltételek: 18 éven felül, az Európai Unióban korlátozás nélkül élő és dolgozó állampolgárok jöhetnek, az EASA 1-es kategóriás orvosi bizonyítványával. A jelentkezéshez az útlevél első oldalát és a végzettségeket igazoló dokumentumokat kell szkennelve elküldeni, mint az életkori megkötöttségből is látható, elég a középiskolai végzettség, de a felvételkor sokat számít az erős matematikai tudás és az angol nyelv alapos ismerete.

Tesztek és személyes interjúk sorozatán át történik a kiválasztás, aki pedig részese lesz a programnak, az az alapos és mindenre kiterjedő elméleti képzés mellett 150 órás egymotoros, majd 13 órás multi-engine oktatásban részesül, majd következik 37 óra a repülési és navigációs eljárások elsajátítására és 15 óra a szimulátorban. Jelentkezési határidő: október 24.

A Wizz közleménye nem említi a képzés helyszínét. A Baltic Aviation Academy Litvániában működik, de terjeszkedik Kelet-Ázsiában is, tavaly létesített központot például Szingapúrban. A légitársaságoknak nyújtott kadét-programok és típusátképzések mellett foglalkozik alapkiképzéssel, kabinszemélyzetek és földi kiszolgálók oktatásával egyaránt, képez helikopter-pilótákat és UAV-személyzeteket is.

A kadétképzés a kaunasi repülőtéren egymotoros Tecnam P2002JF és Cessna 172S gépeken történik, a többmotoros képzés gépe a Tecnam P2006T.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek