Kamion ütött ki egy személyvonatot Bécsben

iho/vasút   ·   2019.04.05. 11:05
400px_obb_jenbacher_baleset

A baleset csütörtökön délelőtt tizenegy óra előtt kicsivel Bécs Donaustadt városrészében, egy útátjáróban történt az ÖBB 80-as vonalán. Az ütközés során a teherjármű félpótkocsija a két szóló Jenbacher motorkocsiból álló szerelvény első, 5047 095-ös egysége alá került, amitől a motorkocsi kisiklott, és két tengellyel a levegőbe emelkedve állt meg.

A balesetben tizenhatan sérültek meg. Az 5047 095-ös Jenbacher-motorkocsi is súlyosan rongálódott (kép forrása: Europe Trains Railways ECC Facebook-oldal)

A mentéshez a mentők, a katasztrófavédelmi egységek és a bécsi tűzoltók érkeztek, akik kiszabadították a motorkocsiban rekedt utasokat. A baleset során tizenhatan megsérültek, hárman súlyosan, egyiküket mentőhelikopter szállította kórházba – jelenti a Mein Bezirk.

Az eset miatt a Bécs-Aspern és Raasdorf közötti vonalszakaszt a mentés idejére lezárták. A Bécs-Praterstern és Pozsony között közlekedő nemzetközi vonatokat Gänserndorf felé terelték, Aspern and Raasdorf között pedig vonatpótló buszok hordták az utasokat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek