Kamionok ütköztek az M5-ös autópályán Gyálnál

MTI   ·   2011.10.03. 08:08
Egy tartálykocsi is részese volt annak a balesetnek, amelyben több kamion ütközött össze hétfő reggel az M5-ös autópályán - közölte a fővárosi polgári védelem. Az útlezárást azóta feloldották, így ismét zavartalanul halad a forgalom az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Gyál térségében.

Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a balesetben négy tehergépjármű ütközött, ezek közül az utolsó volt a tartálykocsi, amelyen motorbenzin, illetve gázolaj szállítására vonatkozó jelzés volt. A sofőr azt mondta, a tartály üres volt, az úttestre kifolyt üzemanyag a jármű üzemanyagtartályából származott. Ezt a tűzoltók felszárították. Az igazgatóság veszélyhelyzeti felderítő szolgálata a helyszínen elvégezte a szükséges méréseket és megállapította, hogy nincs robbanásveszély - tette hozzá a szóvivő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese, Sagyibó Melinda azt mondta, hogy feloldották az útzárat, így ismét zavartalanul halad a forgalom az M5-ös autópályán a Budapest felé vezető oldalon.   

A rendőrség korábban azt közölte: nem sokkal reggel hét óra után az autópálya 17-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon eddig tisztázatlan okból több kamion ütközött össze. Korábban az érintett szakaszon teljes útzár volt érvényben, majd a leállósávon haladhattak a járművek, így jelentős torlódás alakult ki.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy a baleset helyszínéről egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Kapcsolódó hírek