Kékszalag: 600 hajóra számítanak idén

MTI/iho   ·   2015.06.14. 12:00

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke elmondta, a Balaton-kerülő verseny alapítói 1934-ben bizonyára nem gondolták, hogy ilyen pályát fut be a Kékszalag, amely az évtizedek során fogalommá vált.

– A Kékszalag nem verseny, az Kékszalag – jelentette ki, majd hozzátette, aki a Kékszalagon nem lesz győztes, azzal mégis nyer, hogy teljesíti Európa leghosszabb tókerülő regattájának a távját, a 155 kilométert. Hozzátette, hogy a Kékszalag már nem csak verseny, fesztivállá nőtte ki magát, kiegészítő versenyekkel, vízi és parti eseményekkel több mint egy hétig várja rengeteg program a látogatókat Balatonfüreden.

Bizsonyi Dániel, a névadó szponzor Árkád Bevásárló Központ igazgatója elmondta, azért támogatják a Kékszalagot, mert az nemcsak a sportolókat, hanem a tartalmas kikapcsolódásra, minőségi szabadidő-eltöltésre vágyókat is vonzza.

Holczhauser András, az MVSZ főtitkára arról adott tájékoztatást, hogy aki nem tudja a helyszínen követni az eseményt, az online-közvetítésben is megteheti. A versenyt kísérő programok közül kiemelte a gitárfesztivált és a záró utcabált.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke jelezte, hogy a mezőny évről évre növekvő mérete tőlük is több munkát követel. Kezdetben 300 hajóra figyeltek, ma már ennek a duplájára, két mentőhajójuk és közel 50 vízimentő 48 órán át lesz bevetésre készen a Kékszalagon.

Litkey Farkas tizenegyszeres Kékszalag-győztes kormányos elmondta, hogy új hajóval vág neki a távnak, míg a címvédő Józsa Márton szerint az idén hét-nyolc vitorlás is esélyes lehet a győzelemre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek