Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Borsodban

MTI/iho   ·   2016.08.06. 12:57

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Borsod-Abaúj-Zemplénben szombaton délelőtt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Csilla az MTI-vel. A kisgép Miskolcról szállt fel, a pilóta Tiszalúc közelében érezte, hogy valami probléma van a járművel, emiatt a település külterületén, egy szántóföldön landolt. A pilóta nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: az ultrakönnyű kisrepülő kormányműve hibásodott meg, ezért kellett azonnal leszállnia. A balesethez Szerencsről, Miskolcról és Tiszaújvárosból is érkeztek hivatásos tűzoltók, akik megkezdték a kisgép műszaki mentését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.