Késnek a kifizetések a főműhelyben

iho   ·   2013.11.29. 16:03

A szombathelyi és a celldömölki üzemben dolgozóknak már az augusztusi fizetése is késett, novemberben pénz helyett egy munkásgyűlésen tájékoztatták őket: a hitelező bankkal késik a megállapodás, ezért késnek a kifizetések is. A szakszervezet a 168 tagjának fejenként tízezer forint gyorssegélyt utalt ki. A fizetésképtelenség közvetlen oka, hogy egy több százmilliós hitelszerződést nem újított meg a bank, és inkasszózta a cég számláját.

Az 1992 óta kft-ként működő üzem a fokozatos létszámleépítések után 2009 óta dolgozik mindössze 340 fővel, az ezredfordulón még közel ezren dolgoztak itt. A MÁV Cargo (azóta Rail Cargo Hungaria) és a MÁV-Gépészet létrejöttével egyre kevesebb megrendelést kaptak, 2013 májusában öt volt vezetőjük ellen pedig sikkasztás miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Ügyészség – írja az Index.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek