Késnek a szláv vonatok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.10.29. 11:30

A Cseh Vasutak (ČD) információi szerint késések várhatók az I. számú korridoron, ami érinti a távolsági járatokat is. Október 29-én délelőtt ugyanis egy felsővezeték-javító munkagép Pardubice és Přelouč állomások között a Megállj! jelzés ellenére túlhaladt a forgalomirányító jelzőn. Az eset kivizsgálásának idejére leállt a forgalom a cseh fővonalon. A Budapestre közlekedő Jaroslav Hašek EC egy órás, a két órával később induló Slovan EC pedig félórás késést szedett össze az említett szakaszon.

(fotó: a szerző)

A Hungária EC már késve lépett be Csehországba Németországból. Jelenleg 90 perc késéssel közlekedik. A késés oka valószínűleg az amsterdami és koppenhágai közvetlen kocsikra várakozás Berlinben. A DB már jó ideje a Phoenix EuroNight közvetlen kocsijait Prágába éppen a 171-es Hungária EC-re csatolja, emiatt többször megesik, hogy késve indul a budapesti járat Berlin Wansee pályaudvarról. A Jeszenszky János EC is 60 perces késéssel lépte át a cseh-német határt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek