Két busztender az öreg Ikarus 280-asok búcsúztatására

iho   ·   2015.08.28. 15:04
00kicsi

Két tendert írt ki a BKV csuklós autóbuszok beszerzésére, az egyik hagyományos, a másik PKD-konstrukcióban (saját összeszereléssel), mindkettő hetvenöt-hetvenöt járműről szól, opcionálisan megduplázhatóan – azaz akár háromszáz új busz is jöhet. PKD jellegű buszok már közlekednek Budapesten, a hajdani ARC, majd Ikarus, jelenleg Mabi gyártásban. PKD autóbusz hazánkban máshol nem készül, ám a hírek szerint a vadonatúj magyar gyártónak ekkora mennyiségre, ilyen határidővel nem lesz kapacitása.

A PKD-buszok tenderén a Mabi Modulo (az Ikarus 187V utóda) lehet a nyertes<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A közbeszerzésre 2015. október 6-áig lehet jelentkezni, az első PKD buszt a szerződés aláírása után három hónappal kell leszállítani, a kész buszok „ráérnek” dupla ennyi idő múlva megérkezni. Az Origo úgy tudja: egyelőre még maradhatnak is akár a kivénhedt, ám igen strapabíró 280-asok, a 3-as metró küszöbön álló felújításához mindenképp szükség lehet rájuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.