Két új Sulzer a Floydnál

iho   ·   2014.06.18. 16:45
00kicsi

A régi hármas flottából már egy sincs Magyarországon, az 1-est és a 2-est eladták Romániában, a 3-as gép pedig Nagyváradon kapott nagyjavítást nemrég, pár napja ismét hazánkban dolgozik. Az igény a Floydnál a dízelgépekre azonban egyre nő, több új üzlet is megköveteli az alkalmazásukat. Az első angol dízelgép ráadásul tartósan állásra van ítélve, alkatrészre vár a Keletiben. Maradt a két Dácsia, amelyekkel országjárásra érthetően nem szívesen indul a magánvasút és a 002-es Lord, amely viszont könnyen beleszalad egy-egy tengelyterhelés-korlátozásba.

Szalay Gábor június 17-én, Kelenföldön csípte el a két, futópróbázó Sulzert<br>A képre kattintva galéria nyílik

A két új mozdonyt a Floyd bérli, az egyik várhatóan a bajai fordába kerül, ahol az iparvágány állapota miatt jelenleg a Starttól kell mozdonyt rendelni az utolsó három kilométerre. A Floyd-Sulzerek egyébként sokat jártak már ott, így nem lesz újdonság a megjelenésük Baján.

A másik gép a keleti országrészben juthat munkához, ahol folyamatos a gabonadömping. Szinte az összes magánvasútnak vannak fuvarjai Nyíregyháza, Debrecen és Békéscsaba környékén is.

A két Sulzert a Floyd mozdonyvezetői Kürtösön vették át a román féltől június legelején, majd a Szolnok–Hatvan–Rákos útvonalon továbbították azokat a Keleti pályaudvarra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek